Haal het beste uit jezelf

 

“Jeetje, dat je dat allemaal uit mijn kleurenprofiel haalt” een opmerking die wij heel regelmatig horen wanneer iemand de uitleg van zijn persoonlijke profiel krijgt. Een kleurenprofiel is een visualisering van dieper gelegen drijfveren. Drijfveren zijn een belangrijke factor is het begrijpen van gedrag, een verklaring waarom je op een bepaalde manier reageert. Het profiel maakt inzichtelijk wat je kwaliteiten zijn en het laat ook zien waar je energie op weg loopt. Een verklaring waarom het met sommige mensen lastig is om samen te werken en het met anderen juist op rolletjes loopt. De rapportage maakt duidelijk waarom sommige klussen, werkzaamheden of functies goed aansluiten op je persoonlijke kleurenprofiel.

Het succes van het kleurenprofiel

Kleurenprofiel

Om de persoonlijke waarden en soft skills van personen te doorgronden gebruiken bedrijven zoals Unilever, Bol.com en AkzoNobel het kleurenprofiel, Het middel wordt door hen ingezet als onderdeel van werving en selectie van personeel, voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en om teams efficiënter te laten samenwerken. Maar wat is nu precies het succes van het kleurenprofiel? Zodra je je bewust bent van je kwaliteiten, wat je drijft en motiveert kun je met dit inzicht jouw talenten veel beter inzetten in je werk en in je leven. Onze tip: ga uit van je eigen kracht! Waar je minder goed in bent, is ondergeschikt aan jouw sterke punten. Het gaat over wat jij echt leuk vindt om te doen en je ziet ook waar je energie op wegloopt. Daarnaast leer je hoe je effectief met anderen omgaat en communiceert. Het is de basis voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit klinkt mogelijk een beetje zweverig, maar dat is het zeker niet. Je zult zien dat je meer doet met je talenten en bewuste keuzes maakt

Waar loop je tegenaan bij je zoektocht naar een nieuwe baan?

Heel grappig, dat rijmt. Maar voor veel mensen is het zoeken naar een nieuwe baan verre van grappig en juist spannend. Of je nu zelf de keuze maakt of het bedrijf door omstandigheden moet verlaten. Misschien heb je die leuke baan niet gekregen en wil je dat dit niet nog een keer gebeurt. Solliciteren begint met een goede voorbereiding, waarbij zelfkennis een heel belangrijk onderdeel is.

Ik heb een vraag voor je; Wat maakt je uniek als persoon?

Quote

Wanneer je moeite hebt om direct (en met onderbouwing) antwoord te geven op deze toch wel standaard vraag tijdens een sollicitatiegesprek dan biedt een profiel uitkomst. Want met een wetenschappelijk onderbouwt  kleurenprofiel versterk je je C.V en vertel je a.d.h.v. je profiel wat jij het bedrijf en team te bieden hebt. Je staat sterker in je schoenen en stapt vol energie en zelfvertrouwen het gesprek binnen. Take charge, start je persoonlijke pitch vanuit een mooie “praatplaat” in plaats van een standaard C.V. met je profiel als vertrekpunt.

Heb je ook al nagedacht over deze vragen?

  • Wat wil ik nu echt? En hoe kom ik daar… Wie en wat heb je hierbij nodig?
  • Waar ben je helemaal gek op? Kijk eens naar je profiel, kun je dit verklaren?
  • Waar ben je het meest trots op en wat heb je succesvol uitgevoerd?
  • Wie bewonder je? 1 iemand en vooral waarom. Wat zijn de kwaliteiten die je waardeert. Wat is datgene dat je inspireert. Is die kwaliteit ook in je eigen profiel aanwezig?
  • Wat is jouw speciale superpower/bijzondere passie/ talent waardoor je de perfecte kandidaat bent?

 

Tegenwoordig zijn de profielen niet meer alleen uitsluitend beschikbaar voor bedrijven, maar kun je ook zelf een kleurenprofiel aanvragen. Met een online gevalideerde (door de Universiteit van Amsterdam) vragenlijst halen we binnen 20 minuten jouw drijfveren naar boven, Visueel weergegeven in een kleurenprofiel waarbij iedere kleur staat voor een andere waarde.

Recensie Annette

In welke kleur herken jij jezelf?

 

 

Je persoonlijke rapportage is direct beschikbaar in onze beveiligde database. Niet alleen tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan, maar ook in de toekomst heb je van deze blauwdruk van jouw innerlijk profijt. Het kostenplaatje van het persoonlijke kleurenprofiel met bijbehorende rapportage is € 66,-. Wil je meer achtergrond over hoe je het profiel moet lezen? Klik dan hier

Wanneer een Business Profile aanvragen

start-jouw-profile

 

Onze achtergrond

My Motivation Insights is ontwikkeld door Unilever. Het instrument is ontwikkeld samen met HR experts, interne en externe psychologen en een team van Amerikaanse experts van Spiral Dynamics. Het systeem is gebouwd volgens de leer van de wetenschapper dr. C. Graves, een tijdgenoot van dr. C. Jung. 10 jaar geleden is My Motivation Insights verzelfstandigd als privé onderneming en voortgezet door 2 oud Unilever managers Jan-Kees Walrave en Rob Bloemscheer. Wij zijn trots dat we met het Business Profile al meer dan 50.000 mensen écht vooruit hebben geholpen. We werken samen met diverse organisaties zoals:
logo

 

Ontdek hier alle partners

 

 

Bel of mail wanneer je met vragen zit! Dit zijn wij👇🏻 en we denken graag met je mee. Met een beetje oefening van de verschillende kleuren herken je wie je aan de lijn krijgt

 

MMI team

 

[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet_bg']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']
[data-image-id='gourmet']