Skip to main content
Ontdek de achtergrond

Effectief team

Deze bouwstenen openen de deur naar een effectieve teamsamenwerking

Ontdek de bouwstenen van een effectief team

Help het beste uit het team te halen!

Diverse obstakels kunnen een goede samenwerking van een team in de weg staan. Denk aan haantjesgedrag, de verkeerde focus of miscommunicatie. Vaak zijn we er als onderdeel van een team niet eens van bewust dat dit zo is, laat staan dat we weten wat nu precies voor die blokkades zorgt. Met de volgende 7 bouwstenen opent de deur naar een effectieve samenwerking in een team:

 1. Vertrouwen

De absolute basis van ieder goed functionerend team. Zonder vertrouwen is teamwork vrijwel onmogelijk. Echter vertrouwen creëren is het lastigste gedeelte van teamontwikkeling. Dat gaat echt niet vanzelf en kun je ook niet opeisen. Teamvertrouwen gaat over elkaars kwaliteiten zien en benutten, maar ook over het kennen van elkaars eigenaardigheden.

 1. Gezonde conflicten

Die ontstaan bijna altijd vanzelf in teams vanwege de verschillende perspectieven. Meningsverschillen kunnen nuttige debatten opleveren. In een team is het van belang dat ieders mening gehoord mag worden. Het laat mensen anders denken, en vergroot kennis en inzicht waardoor er ruimte ontstaat voor innovatie.

 1. Commitment

Teambetrokkenheid is cruciaal voor zakelijk succes. Is een team betrokken, dan zullen teamleden geïnteresseerd zijn in wat ze doen, toegewijd zijn aan de teamopgave en bereid zijn een extra stap te zetten.

 1. Verantwoordelijkheid nemen

Zorg er als team voor dat je elkaar begrijpt en dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. En spreek elkaar hier ook op aan.

 1. Gezamenlijk resultaat

Succes realiseer je door samen te werken, waarbij het team voorop staat in plaats van het individu.

 1. Visie en strategie

Kijk verder dan de dagelijkse werkzaamheden. Een helder toekomstbeeld helpt om de stip aan de horizon te bereiken.

 1. Missie en bezieling

Kijk naar de grote lijnen, naar zakelijke duurzaamheid en succes op de lange termijn. Iedereen is druk maar alleen bezig zijn is niet genoeg. Langdurig succes vereist langetermijndenken. Waar doen wij het voor?

Innovatie in teamontwikkeling

Inzicht in de behoefte en wensen van het team

Herken je de kleuren van Graves en het model van Lencioni? Dat klopt, want onder meer deze theorieën liggen ten grondslag aan de nieuwe TeamScan. Deze scan peilt hoe teamleden hun werk(omgeving) op de 7 bouwstenen ervaren en maakt inzichtelijk wat de belangrijkste aandachtspunten voor groei en ontwikkeling zijn. Waarbij een team overigens niet slecht hoeft te presteren om beter te worden.

Maak gratis je eigen TeamScan

Je ontvangt je eigen TeamScan uitslag gemaakt op de input van één persoon (jijzelf). Dit geeft je een idee hoe de scan er voor je team uit zou kunnen zien.


  Aan de slag met de TeamScan?

  Er zijn 3 mogelijkheden om met de TeamScan aan de slag te gaan. Ontdek welke manier het beste bij je past.

  Zelf aan de slag met de TeamScan inzichten

  De vragenlijst wordt gestuurd naar het team. Als iedereen heeft ingevuld, is de uitslag beschikbaar.

  De aansprekende scan nodigt uit om direct aan de slag. Je ontvangt ook een korte presentatie met praktische tips en tricks.

  € 58,- per deelnemer excl btw
  Bespreek de mogelijkheden

  In 1 dag inzicht & een duidelijk verbeterplan

  Tijdens de teamdag wordt het team begeleid door een ervaren facilitator.

  Het is niet alleen theorie en kennis maar juist een interactieve sessie waarin per bouwsteen activiteiten ter verbetering aan bod komen.

  Dagdeel vanaf € 1.500,- excl scans
  Neem contact met ons op

  Neem de TeamScan op binnen de organisatie

  In de training leer je om de TeamScan in te zetten binnen je eigen organisatie.

  Na de training van een dagdeel krijg je toegang tot de database en kun je vanuit je eigen account vragenlijsten uitsturen en analyseren.

  Kennis van drijfveren is vereist
  TeamScan training