Opleiden voor de toekomst

01/07/22

'Kleuren' in het onderwijs

Het stimuleren en monitoren van persoonlijke groei wordt steeds belangrijker in het onderwijs en krijgt dan ook vaker een vaste plek in het curriculum. Om gesprekken rondom dit thema vorm te geven en studenten bewust te maken van hun kracht, gebruiken diverse opleidingen het kleurenprofiel als verdiepend instrument. 

Naast het vergroten van het zelfinzicht en zelfbewustzijn, helpt het studenten ook om zich beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Want hoe meer zelfinzicht, hoe groter de kans op een (stage) bedrijf dat een goede match oplevert voor hun eerste baan.

Praktijkvoorbeelden

Lees de ervaring met dit kleureninstrument van de Haagse Hogeschool en Technische Universiteit Eindhoven in onze nieuwste brochure. Waar de Technische Universiteit Eindhoven masterstudenten en afstudeerders de rol geeft van mentor, laat de Haagse Hogeschool de terugkoppeling begeleiden door docenten. Uiteraard is My Motivation Insights op de achtergrond betrokken, als klankbord en bij inhoudelijke vragen over de theorie.

Download de brochure

Download opleiden voor de toekomst

De gevalideerde basis voor een goed gesprek

Eline Duine, Senior lecturer/coach aan de Haagse Hogeschool
“Bij veel andere aanbieders gaat het rapport heel diep, maar dat is voor studenten vaak een ver van hun bed show.”

Harmen Meijer, Master Student werktuigbouwkunde aan de TU/e
“Omdat het voor een technische student makkelijk is om aan baan te komen, ligt een mismatch op de loer. Vanuit bedrijven kreeg de Technische Universiteit Eindhoven dan ook de vraag om studenten beter onderzoek te laten doen voordat ze de arbeidsmarkt op gaan.”

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het kleurenprofiel in het onderwijs? Wij staan voor je klaar en denken graag mee over welke werkwijze het beste aansluit bij jouw doelen en ambities.
Contact
© 2024 My Motivation Insights
 - webdev by Kaige.nl
layers
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0