Haal het beste uit je team, haal het beste uit jezelf!

Groei en ontwikkeling begint bij goed inzicht

Beter samenwerken en presteren

Leer jezelf en anderen begrijpen

Het My Motivation Insights kleurenprofiel maakt inzichtelijk wat een persoon drijft en motiveert. Wij geven op basis van een online vragenlijst, die je in 20 minuten kunt invullen, inzicht in de drijfveren in iemands werk- en in privésituatie. En ondersteunen in de ontwikkeling van jouw persoonlijke effectiviteit, de teamsamenwerking en op organisatieniveau.

Wat motiveert het meest?

Verschillen en overeenkomst in werk & privé drijfveren

Wat we in de praktijk vaak horen als alleen zakelijke drijfveren naar boven komen, is de reactie: ‘Ja, maar thuis ben ik heel anders.’ Met het My Motivation Insights kleurenprofiel voorkom je dit. Omdat je steeds de twee profielen naast elkaar ziet (werk- en in privésituatie), kun je bij elk onderwerp zien hoe het motivatieprofiel er uit ziet. Soms zit daar overlap in, maar vaak zijn er ook verschillen. Juist die verschillen zijn interessant om vanuit een coaching optiek te bekijken: waarom vindt iemand bepaalde zaken belangrijker in de werkomgeving dan thuis? Of andersom.

Bewezen efficiënt 

Clarence W. Graves 

Het kleurenprofiel van My Motivation Insights is geen zweverig gedoe. Het is wetenschappelijk onderbouwd, uitgebreid getest en gevalideerd i.s.m. de Universiteit van Amsterdam. Aan de basis staat de theorie van Graves, een tijdgenoot Maslow. Ieder mens heeft een set van drijfveren in zich die elkaar aanvullen, maar ook met elkaar conflicteren. Elk individu kent bovendien een ander gewicht toe aan deze set waarden.

68000

Profielen ingevuld

383

Aangesloten facilitators
MMi vink
Concurrerend & vast tarief zonder min. afname
MMi vink
Gevalideerde vragenlijst (i.s.m. de UvA)
MMi vink
Meting van turquoise – de kleur van nu
MMi vink
Persoonlijke benadering en ondersteuning

Facilitators 

Van theorie naar praktijk 

Wij werken met gecertificeerde facilitators. Mensen met enorme kennis van zaken. Het My Motivation Insights kleurenprofiel is ontwikkeld door Unilever. Het ontbreken van een persoonlijk rapport, een niet gevalideerde vragenlijst en de hoge prijs waren redenen om een eigen kleurenprofiel te creëren. In 2005 is My Motivation Insights verzelfstandigd. Sindsdien werken we samen met diverse organisaties en zelfstandig werkende trainers en coaches.

Facilitator worden

Waarvoor wordt My Motivation Insights ingezet?

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat over jezelf begrijpen. Pas dan kun je hier bewuster mee omgaan, in beweging komen, verantwoordelijkheid nemen en krachtige keuzes maken.

 • Verbeter je zelfinzicht en haal het beste uit jezelf
 • Ontwikkel optimale skills voor je toekomst
 • Verleg je grenzen en maak bewuste keuzes
 • Word een inspirerende en motiverende manager

Effectieve teamsamenwerking

Meer tevreden klanten, hogere winst en een goede werksfeer. Allemaal effecten van een betere teamsamenwerking. Effectief samenwerken zorgt ervoor dat het team optimaal presteert en dat teamleden meer plezier en energie hebben.

 • Leer elkaar beter begrijpen met als gevolg minder conflicten
 • Waardeer en benut de individuele kwaliteiten binnen het team
 • Optimale teamsamenstelling
 • Verbeter de communicatie

Werving & selectie

Een objectieve meting die inzichtelijk maakt waar iemand energie van krijgt waardoor hij of zij beter in staat is zijn functie te vervullen.

 • Vind de juiste kandidaat
 • Is er een match en gaat iemand met plezier en energie naar zijn werk?
 • Geef diepgang aan het sollicitatiegesprek
 • Is er een goede fit met het team, de manager en organisatie?
 • Presenteer kandidaten aan organisaties met het kleurenprofiel

Heb je een vraag over een van onze producten of wil je de kleurenprofielen inzetten? Neem dan gerust contact met ons op. We horen graag van je!