Teamontwikkeling met de kleuren van Graves en de piramide van Lencioni

Leestijd artikel 2 minuten of laat je email achter en download the paperPiramide Lencioni & kleuren Graves 

Twee bewezen theorieën in een scan 

In de afgelopen jaren hebben wij samen met onze partners verschillende methodes en theorieën bekeken om teams beter te laten samenwerken en presteren.

Een veelgebruikt model is de piramide van Patrick Lencioni. In zijn internationale bestseller De 5 frustraties van teamwork, zoomt de Amerikaanse organisatieadviseur in op de vijf succesfactoren van sterk teamwork en tegelijkertijd geeft hij inzicht in de belangrijkste bedreigingen.

Koop hier het boek via onze partner bol.com

Van kleur naar actie

Wij hebben de piramide van Lencioni uitgebreid met de 2 bovenste drijfveren vanuit de theorie van Graves waardoor er een volledig beeld ontstaat.

Het complete model is verwerkt in een online scan die wij gebruiken om de effectiviteit van teams te meten. De uitkomst van de Teamscan laat zien op welke aspecten een team kan verbeteren.

Probeer gratis de teamscan uit

Missie & Bezieling
Visie & Strategie
Gezamenlijk resultaat
Verantwoordelijkheid
Commitment
Gezonde conflicten
Vertrouwen


"Het online via Zoom bespreken van de scan heeft ons in deze bizarre tijd weer een zetje in de juiste richting gegeven’’

Jeroen van Boven

De zeven bouwstenen

Het is belangrijk te weten dat de vorm van de piramide is gekozen omdat de onderste bouwsteen de belangrijkste is. Zonder een stabiele basis van onderling vertrouwen is de piramide wankel en valt het hele bouwwerk om.

Vooral in deze tijd van online samenwerken. Nu mensen voelen dat ze vervreemde van het team is het van groot belang om aan deze bouwsteen te werken.

Hoe het werkt?

Op basis van een online vragenlijst, die je in 20 minuten kunt invullen, maakt de scan anoniem inzichtelijk waaraan het team moet werken om de gewenste groei en ontwikkeling te realiseren.

De uitkomsten bieden inzichten waarmee teams zelf of onder begeleiding van een facilitator aan de slag gaan. Om de teams goed op weg te helpen zijn in het rapport per bouwsteen activiteiten ter verbetering opgenomen.

Er zijn 3 mogelijkheden om met de TeamScan aan de slag te gaan.

Ontdek welke manier het beste bij je past.

Zelf aan de slag met de TeamScan inzichten

De vragenlijst wordt gestuurd naar het team. Als iedereen heeft ingevuld, is de uitslag beschikbaar.

De aansprekende scan nodigt uit om direct aan de slag. Je ontvangt ook een korte presentatie met praktische tips en tricks.

€ 58,- per deelnemer excl btw
Bespreek de mogelijkheden

In 1 dag inzicht & een duidelijk verbeterplan

Tijdens de teamdag wordt het team begeleid door een ervaren facilitator.

Het is niet alleen theorie en kennis maar juist een interactieve sessie waarin per bouwsteen activiteiten ter verbetering aan bod komen.

Dagdeel vanaf € 1.500,- excl scans
Neem contact op

Neem de TeamScan op binnen de organisatie

In de training leer je om de TeamScan in te zetten binnen je eigen organisatie.

Na de training van een dagdeel krijg je toegang tot de database en kun je vanuit je eigen account vragenlijsten uitsturen en analyseren.

Kennis van drijfveren is vereist
TeamScan training

Ontdek onze partners