Nieuwsgierig naar het kleurenprofiel? 

Uitleg kleurenprofielen

MMi vink
Leer jezelf (nog beter) begrijpen
MMi vink
Bewust omgaan met je profiel
MMi vink
Kom in beweging

Hoe het werkt

Binnen 20 minuten inzicht

Met een online, gevalideerde vragenlijst worden binnen 20 minuten de dieper gelegen drijfveren gemeten. Deze drijfveren worden visueel weergegeven in een kleurenprofiel.

Ieder mens bezit alle zeven kleuren in meer of mindere mate. Het is de bril waardoor je naar de wereld kijkt. Er is geen goede of minder goede combinatie en als omstandigheden veranderen, kunnen ook de combinaties van de drijfveren mee veranderen.

De kleuren op een goede en een slechte dag

Touch me!

Boven de zwarte lijn = acceptatie

Boven de horizon

Iedereen heeft een eigen denkwijze en handelingsstijl die zicht uit in je communicatiestijl of bijvoorbeeld jouw manier van leidinggeven.

Boven de horizontale zwarte streep zie je de drijfveren die je het meeste aantrekken. Dit zijn de elementen waar je vrolijk van wordt en die een positieve uitwerking op jou hebben. De lengte van de balkjes geeft de mate van voorkeur weer, van hoog naar laag aflopend. Dit betekent ook dat je meestal de wereld in de volgorde van deze drijfveren bekijkt.

Verwerpen = onder de zwarte lijn

Inzicht in weerstand

Drijfveren kunnen ook een negatieve uitwerking op je hebben. De onderste helft van je profiel laat zien welke drijfveren de grootste weerstand oproepen. Dit zijn elementen die je irriteren. Ook hier betekent hoe langer de balk, hoe meer weerstand tegen deze drijfveer. Je hebt de neiging van deze drijfveren dan vooral de negatieve aspecten te zien.

Energie balans

Evenwicht en balans

Dan zijn er nog de witte strepen die je in elke balk ziet staan. Die staan voor de energiebalans die je bij die kleur hebt. Ligt een witte streep boven de zwarte lijn dan leveren deze drijfveren je energie op. Als ze eronder liggen kosten deze drijfveren juist energie.

Energie- en stressprofiel

Je zult niet in elke situatie op dezelfde manier reageren, dat hangt onder meer af van de mate waarin je je op je gemak voelt in die situatie. Om je te helpen begrijpen waarom je soms op een andere manier reageert dan normaal maken we gebruik van het energie- en stressprofiel.

Benieuwd naar onze rapporten?Wil je ook werken met My Motivation Insights of heb je interesse in een sessie met je team? Wij gaan graag vrijblijvend in gesprek om te zien hoe wij je het beste kunnen ondersteunen. We horen graag van je!