Het kleurenprofiel laat jou drijfveren en motivaties in je werk- en privésituatie zien

Ontdek alles over het kleurenprofiel

MMi vink
Leer jezelf (nog beter) begrijpen
MMi vink
Bewust omgaan met je profiel
MMi vink
Kom in beweging

Hoe het werkt

Binnen 20 minuten inzicht

Met een online, gevalideerde vragenlijst worden binnen 20 minuten de dieper gelegen drijfveren gemeten. Deze drijfveren worden visueel weergegeven in een kleurenprofiel.

Ieder mens bezit alle zeven kleuren in meer of mindere mate. Het is de bril waardoor je naar de wereld kijkt. Er is geen goede of minder goede combinatie en als omstandigheden veranderen, kunnen ook de combinaties van de drijfveren mee veranderen.

De kleuren op een goede en een slechte dag

Touch me!

Boven de zwarte lijn = acceptatie

Boven de horizon

Iedereen heeft een eigen denkwijze en handelingsstijl die zicht uit in je communicatiestijl of bijvoorbeeld jouw manier van leidinggeven.

Boven de horizontale zwarte streep zie je de drijfveren die je het meeste aantrekken. Dit zijn de elementen waar je vrolijk van wordt en die een positieve uitwerking op jou hebben. De lengte van de balkjes geeft de mate van voorkeur weer, van hoog naar laag aflopend. Dit betekent ook dat je meestal de wereld in de volgorde van deze drijfveren bekijkt.

Verwerpen = onder de zwarte lijn

Inzicht in weerstand

Drijfveren kunnen ook een negatieve uitwerking op je hebben. De onderste helft van je profiel laat zien welke drijfveren de grootste weerstand oproepen. Dit zijn elementen die je irriteren. Ook hier betekent hoe langer de balk, hoe meer weerstand tegen deze drijfveer. Je hebt de neiging van deze drijfveren dan vooral de negatieve aspecten te zien.

Ontdek je eigen kleurenprofiel 

Groei & ontwikkeling begint bij inzicht

Wij bieden een business, personal en een young adult kleurenprofiel aan. Het invullen van de online vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Hierna zijn je kleurenprofiel en bijbehorende rapportage direct beschikbaar in de beveiligde omgeving. Het tarief van het kleurenprofiel is € 70,-

  • Haal het beste uit jezelf
  • Blijf jezelf ontwikkelen
  • Kies de juiste studie
Koop hier je kleurenprofiel

Energie balans

Evenwicht en balans

Dan zijn er nog de witte strepen die je in elke balk ziet staan. Die staan voor de energiebalans die je bij die kleur hebt. Ligt een witte streep boven de zwarte lijn dan leveren deze drijfveren je energie op. Als ze eronder liggen kosten deze drijfveren juist energie.

Word facilitator

Van theorie naar praktijk 

Wanneer je graag zelfstandig de My Motivation Insights kleurenprofielen of teamscan professioneel wilt inzetten kun je facilitator worden. Om je goed voor te bereiden op het gebruik van de instrumenten wordt er een intensieve 3-daagse training gevolgd. Deze training richt zich op het volledig begrijpen van de zeven drijfveren en de achterliggende theorie. Bij deelname van minimaal vier personen is een in-house training mogelijk.

Na het volgen van de training krijg je toegang tot de online beveiligde facilitatoromgeving van waaruit je vragenlijsten kunt uitsturen en de resultaten kunt analyseren.

Facilitator worden

Wil je ook werken met My Motivation Insights of heb je interesse in een sessie met je team? Wij gaan graag in gesprek om te zien hoe wij je het beste kunnen ondersteunen. We horen graag van je!